Kotoillaan Karin Larssonin tapaan

KangaspuutarhanTerhi ”omassa kotona” Larssonien kanssa : ) joitakin kymmeniä vuosia sitten

Carl Larssonin maalauksista välittyvästä tunnelmasta olen viehättynyt teinitytöstä lähtien. Kuvat postikorteissa, julisteissa ja kirjoissa Larssonien kodista, perheestä ja elämästä ihastuttavat värien, valon, tyylin ja arjen ihanuuden, mutta myös juhlahetkien kauneudesta ja levollisuudesta -harmonisuudesta on sana jota käytettiin Turun taidemuseon loppuvuodesta 2011 järjestetyssä näyttelyssä: Carl Larsson -Unelmia harmoniasta 16.9.2011 – 8.1.2012. Ateneumin näyttely Helsingissä 10.2.-29.4.2012 oli nimetty Carl Larsson Hyvän elämän jäljellä.

Innostukseni Larssoneita kohtaan roihahti entisestään näiden kahden Suomessa järjestetyn näyttelyn myötä. Carl Larsson valitsi aiheikseen elinympäristönsä tapahtumia, perheenjäseniä kotiympäristössään ja pihamaan elämää. Näyttelyiden yhteydessä korostettiin Karin Larssonin osuutta sisustuksen, puutarhan, vaatetuksen ja tyylin luojana ja näin hänet nostettiin hänelle kuuluvaan arvoonsa.

Innostukseni Larssoneja kohtaan ”aiheutti” tämän blogin ja Valkeakoski-opiston Kangaspuutarhaan kurssin Kotoillaan Karin Larssonin tapaan 

29.8.2012-5.12.2012    10 t

16.1.2013-22.5.2013     10 t

ke klo 16.30-18.00    yht.20 t

Taiteilija Carl larssonin vaimo Karin oli aikansa moderni kodintekstiilien ja huonekalujen suunnittelija. Kurssilla suunnitellaan oman kiinnostuksen mukaan kotoisia tuotteita vuodenkierron mukaan. Kudotaan raikkaasti taalainsidosta, riepumattoa, salinmattoa, käytetään kukkakuvioita ja jäljitellään taiteilijapariskunnan idyllistä tyyliä. Materiaalimaksu ja kudontapäivät laskutetaan erikseen käytön mukaan.

                               
KangaspuutarhanTerhin intoilu Larssoneita kohtaan näyttäytyy tässä blogissa, joka liittyy Kangaspuutarhan lukuvuoden 2012-13 aikana alkavaan kurssiin: KOTOILLAAN KARIN LARSSONIN TAPAAN.

Jätä kommentti